EN
 

Modsætninger mødes - Samlingsophængning

Maleri, skulptur, grafik og kunsthåndværk fra egen samling

”Modsætninger mødes” siger man, når to vidt forskellige mennesker tiltrækkes og forelsker sig i hinanden.

Vendsyssel Kunstmuseums nye samlingsophængning er opbygget omkring modsætninger, der mødes. Værkerne er udvalgt og placeret, så de forholder sig som modsætninger til hinanden. De er ikke modsætninger i alle henseender, men på forskellige væsentlige parametre såsom udtryk, stemning, materiale, tema, motiv, isme osv. Hvorvidt der opstår sød musik mellem værkerne, må være op til den enkelte at vurdere.

Ophængningen viser et mangfoldigt udsnit af værker fra museets samling. Værkernes forskelligartethed skaber nogle visuelle sammenstød, der kan opleves som disharmoniske. Intentionen er ikke at skabe et visuelt kaos, men at fremhæve værkernes respektive kvaliteter gennem sammenstillinger af modsætninger. Det sarte virker fx endnu mere skrøbeligt i mødet med det robuste, mens det lyse og lette fremstår endnu klarere i mødet med det mørke og tunge.

Modsætninger mødes præsenterer både velkendte og sjældent sete værker fra samlingen. De er skabt af 40 forskellige kunstnere herunder Agnete Bjerre, Sven Dalsgaard, Jette Debois, Niels Helledie, Peter Raadsig og Ole Tersløse.

Uanset om du har forhåndskendskab til værkerne eller ej, opfordres du til at gå på opdagelse med modsætninger som indgangsvinkel. Herved åbnes der op for at opleve og reflektere over værkerne i et nyt lys.