EN
 

Børn og familier

VKM for børn og familier

På Vendsyssel Kunstmuseum tilbyder vi en bred vifte af aktiviteter for børn og familier. Med vores kunstkuffert og detaljejagt bliver museumsbesøget hurtigt en leg, så hele familien kan udforske kunsten og lade fantasien få frit spil. Målet er, at børn og voksne kan fordybe sig i og være sammen omkring kunsten.

I det kreative værksted på 1. sal findes farveblyanter, tuscher, papir m.v., som frit kan benyttes af alle tegnelystne museumsgæster.

Desuden afholdes løbende kreative familieværksteder (drop-in) relateret til aktuelle særudstillinger eller med fokus på udvalgte kunstnere, perioder og udtryksformer, hvor børn, unge og voksne kan mødes om kreative aktiviteter. Her står museets kunstformidlere klar til at hjælpe jer i gang og inspirere undervejs.

Oplev også vores ArtCamp eller følg Børnesporet ‘Kunstdetektiverne', som er en del af 'I sporet på kunsten'.

VKM Børn og unge
Praktisk information

Praktisk information

Entré: Børn og unge under 18 år har altid gratis entré.

Tasker: I VKMs garderobe kan du benytte vores opbevaringsskabe gratis. Poletter hertil udleveres i Museumsbutikken. Det er også muligt at hænge overtøj i en ulåst garderobe.
Større tasker skal opbevares i garderoben.

Klap- og barnevogne: Egne klap- og barnevogne må gerne medtages. Når du går rundt med dit barn og din barnevogn i udstillingerne på museet, er du velkommen til at medbringe sutter, sutteklude, puder, dyner og tæpper. Til gengæld beder vi om, at tasker, pusletasker, sutteflasker og mad bliver i garderoben.

Du kan også parkere din egen klap- eller barnevogn under trappen i garderoben.

Mad og drikke: Man kan spise medbragt mad i værkstedet og/eller skulpturgården samt købe vand og kaffe/the med lidt sødt i Museumsbutikken.

Særligt til babyer og småbørn: Der findes toilet med pusleplads i underetagen.

detaljejagt i udstillingerne

Gå på detaljejagt
i udstillingerne

Tag detektivbrillerne på, luppen i hånden og gå på opdagelse i de aktuelle udstillinger. Med detaljejagten kommer du og din familie rundt på museet på en sjov og anderledes måde. Du kommer helt tæt på kunsten, når du skal finde detaljer i de udstillede kunstværker.

Du kan få de rigtige svar i Museumsbutikken, hvor du også kan hente din gevinst, når du har fundet alle svarene!

Målgruppe:
Detaljejagten henvender sig til alle aldre. Dog skal børn op til 10 år altid følges med en voksen.

Praktisk information:
Ark til detaljejagt udleveres gratis i Museumsbutikken.

kunstkuffert

Lån en kunstkuffert
og vær kreativ

Lån en kunstkuffert i Museumsbutikken. Kunstkufferten indeholder masser af kreative aktiviteter, som kan udforskes på egen hånd. Den byder op til, at man sætter sig i museets kreative værksted på 1. sal.

Kunstkufferten indeholder forskellige aktiviteter relateret til de aktuelle udstillinger, og indholdet udskiftes løbende. Måske skal du tegne en blindtegning, samle et puslespil, lave et piberenserportræt, bruge kroppen eller noget helt femte.

Målgruppe:
4-10 årige. Kufferten skal bruges af børn ifølge med en voksen.

Praktisk information:
Kunstkufferten er gratis og udleveres i Museumsbutikken.

Familieværksteder

Kreative familieværksteder

Museet afholder løbende familieværksteder inspireret af kunsten på museet. Her kan du udforske din kreativitet med forskellige materialer, og vores kunstformidlere står klar til at give fantasien et skub og hjælpe jer i gang.

Hold øje med vkm.dk/kalender eller Facebook for en oversigt over de kommende familieværksteder.

Du kan også bruge værkstedet på egen hånd. I værkstedet finder du altid farveblyanter, tuscher, papir m.v., som frit kan benyttes af tegnelystne gæster.

Målgruppe:
Alle aldre. Dog skal børn op til 10 år altid følges med en voksen.

Praktisk information:
Tilmelding er ikke nødvendig.

Familieture

Familieture

Oplev museets aktuelle udstillinger gennem leg, kreativitet og dialog på en familietur for børn og deres voksne, hvor en af museets kunstformidlere tager jer med på en opdagelsesrejse ind i kunstens verden.

Familieturen er dialogbaseret, og børnenes nysgerrighed og spørgelyst får lov at bestemme farten.

Familieturene afholdes løbende og har forskellige temaer. Hold øje med vkm.dk/kalender eller Facebook for en oversigt over de kommende familieture.

Målgruppe:
5-12 årige.

Praktisk information:
Familieturen starter i Museumsbutikken og varer ca. 30-45 minutter.
Deltagelse er gratis efter betalt entré eller med KLUB VKM.