EN
 

I sporet på kunsten

Landskabet har til alle tider inspireret kunstnere. Naturens cyklus, vejrliget og lyset udgør en uudtømmelig motivkreds. I sporet på kunsten giver dig mulighed for at opleve Vend­syssel – både gennem malernes motiver og på egen hånd. Brug malerierne som en øjenåbner, der på kunstnerisk vis fremhæver og formidler Vendsyssels karakteristika.

Snør vandrestøvlerne, fat vindjakken og bevæg dig ud i naturen. Oplev hvorfra kunstnerne har hentet deres inspiration. Studér selv landskabets linjer, farver og lys, og lad dig omslutte af naturoplevelsen.

I sporet på kunsten består af otte kunstspor: Poul Anker Bech-, Poul Ekelund-, Svend Engelund-, Arne L. Hansen- og Johannes Hofmeister-sporet samt et Kirke-, et Skulptur- og et Kunstdetektivspor for hele familien.

Til hvert spor hører en folder med kort over sporets rute samt oplysninger om de enkelte kunstnere, deres værker og de forskellige lokaliteter. Sporene kan følges uafhængigt af hinanden, og man kan hoppe af og på de enkelte sporruter, hvor man ønsker det. Folderne fås på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring og i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen.

På sporene vil der være opstillet skilte med supplerende oplysninger. Disse er forsynet med QR-koder, bag hvilke der gemmer sig lydfortællinger, hvor kunstnernes forhold til naturen levendegøres.

Læs mere om hvert spor og lyt til lydfortællingerne her på hjemmesiden.

Følg også projektet på Instragram og del dine egne oplevelser med #isporetpaakunsten

Om projektet