EN
 

I sporet på kunsten

Landskabet har til alle tider inspireret kunstnere. Naturens cyklus, vejrliget og lyset udgør en uudtømmelig motivkreds. I sporet på kunsten giver dig mulighed for at opleve Vend­syssel – både gennem malernes motiver og på egen hånd. Brug malerierne som en øjenåbner, der på kunstnerisk vis fremhæver og formidler Vendsyssels karakteristika.

Snør vandrestøvlerne, fat vindjakken og bevæg dig ud i naturen. Studér selv landskabets linjer, farver og lys, og lad dig omslutte af naturoplevelsen.

I sporet på kunsten består af otte kunstspor: Poul Anker Bech-, Poul Ekelund-, Svend Engelund-, Arne L. Hansen- og Johannes Hofmeister-sporet samt et Kirke-, et Skulptur- og et Børnespor.

Til hvert spor hører en folder med kort over sporets område samt oplysninger om de enkelte kunstnere, deres værker og de forskellige lokaliteter. Sporene kan følges uafhængigt af hinanden, og man kan hoppe af og på de enkelte sporruter, hvor man ønsker det. Folderne fås på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring og i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen.

Læs mere om hvert spor på siderne herunder.

På sporene vil der være opstillet skilte med supplerende oplysninger. Disse er forsynet med QR-koder, bag hvilke der gemmer sig lydfortællinger, hvor kunstnernes forhold til naturen levendegøres. Find også lydfortællingerne her på hjemmesiden.

Lydfortællingerne er fortsat under udarbejdelse og vil blive lanceret henover efteråret 2021.

Følg projektet her