EN
 

Hjørring og omegn

Peterspladsen

Peterspladsen er en skulpturpark, med dyreskulpturer af den folkekære Peter Jensen, ca. 8 km uden for Hjørring.
Pladsen er indrettet som en natur- og skulpturpark velegnet til mange formål. Man kan, mens man betragter skulpturerne, både lege, gå ture eller slå sig ned ved borde og bænkene. Pladsen har den bedst tænkelige beliggenhed i den storslåede natur ved Bjergby. Den er altid åben og indbydende både overfor lokale, turister, kunstinteresserede, daginstitutioner og børnefamilier. 
Peter Jensen (f.1898-1985) er født, opvokset og død i Bjergby. Han var en beskeden mand, som havde sin egen skæve måde at anskue livet på, en helt særlig mand der puslede i sin baghave med skrot, skrammel og beton. Ud af det, kom der de mest forunderlige og mærkværdige kæmpeskulpturer der i dag befolker peterspladsen i Bjergby.

Peterspladsen
Peterspladsen del 2

Alle dyrene gennemgik i 2002 en storstilet renovation. Renovationen blev ledet af billedhugger Marit Benthe Norheim, der også i sit eget virke arbejder med beton. Dyrene, der bl.a. er lavet af minktråd og beton blev således kigget grundigt efter i sømmene og er på den måde nu blevet sikret en plads i historien.
Foreningen Peterspladsens Venner, blev oprette for at hjælpe med at søge midler til restaureringen, og vedligeholdelse. Den tæller i øjeblikket omkring 200 medlemmer fra hele landet. Du kan blive medlem ved at indsende kr. 50,- til Finn Abildgaard, Lokalhistorisk forening, Mygdal-Bjergby skole, 9800 Hjørring.
Du finder Peterspladsen ved enten at følge Skagen Landevej fra Hjørring i 5-10 min, eller tage frakørsel nr. 2 på motorvej E39 i ca. 2 min. Du kan også tage bus 222 fra Hjørring i 15 min.