EN
 

Lisbeth Eugenie Christensen og Per Ahlmann: Dage og Rum

Udstillingen Dage og Rum giver et intimt indblik i kunstnerparret Lisbeth Eugenie Christensen (f.1969) og Per Ahlmann (f.1965) kontinuerlige arbejde i værkstedet. De mange daglige overvejelser om farve, linje, form og indhold i henholdsvis maleri og keramik. Løse tanker som har potentiale og folder sig ud i konkrete værker, og andre som blot arkiveres i bunken af til- og fravalg.

Parret bor og arbejder på Fyn, men er født og opvokset i hhv. Nord- og Vestjylland. Billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensens værker er både formelle og natur-inspirerede. Hun har gennem årene rendyrket tegningen og maleriet til et konsistent, forfinet og præcist udtryk.

Keramiker Per Ahlmanns kunstneriske position er der, hvor skulpturen handler om skulptur. En skulptur er ifølge Ahlmann lykkedes, når den er selvberoende. Når skulpturen virker som en gengivelse af noget, man burde genkende, men alligevel er helt abstrakt.

Udstillingen præsenterer kunstnernes arbejde i form af et omfattende udvalg af helt nye som ældre værker. Kombineret med et stort udvalg af skitser og modeller. Udstillingen vil udtrække velkendte elementer fra kunstnernes billedvokabularium, forstærke dem og præsentere dem i en ny og fortættet udgave.

Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond.

Udstillingen vises fra den 1. oktober 2022 - 8. januar 2023