EN
 

Cathrine Raben Davidsen: Grafik 1998-2022

Cathrine Raben Davidsen (f. 1972) er på mange måder en flerdimensionel kunstner. Selvom hun, med snart 30 år bag sig som billedkunstner, har udviklet og raffineret et genkendeligt og stærkt personligt udtryk, arbejder Cathrine Raben Davidsen helt konkret i flere forskellige medier. Og i overført betydning bevæger hun sig ubesværet i tid og rum, imellem myte og historie, lys og mørke, virkelighed og fantasi, fra oldtiden til samtiden, hvor medmenneskelige udfordringer og dilemmaer af universel karakter er hendes foretrukne motiv- og emnekreds. Men hvor slutproduktet, kan blive nok så forskelligt, er udgangspunktet altid det samme. Det hele begynder med det grafiske værk. Stregen. Det skrevne ord eller den tegnede streg, men mest det skrevne ord – også selvom det ender med en visuel fortælling udmøntet i billedkunst.   

Derfor er arbejdet med grafik for længst blevet en fundamental og helt essentiel del af Cathrine Raben Davidens kunstneriske virke. Et arbejde, der for hende rummer mange facetter og som hun både opfatter, dyrker og hylder som et evigt studie. Fra fascinationen af teknikkerne til nysgerrigheden på mediets mangfoldige udtryk er grafikken i sig selv, blevet en uudtømmelig kilde til inspiration, og det er ofte her – i dette arbejde, hun finder temaerne til sit kommende arbejde med maleriet.

På den måde har Cathrine Raben Davidsen over tid skabt en omfattende produktion på mere end 400 grafiske arbejder, bestående af både kobberstik, litografier, træsnit, monotypier og monoprints. Det er dette værk, der nu for første gang præsenteres i en stor retrospektiv udstilling med udvalgt grafik fra hele hendes oeuvre.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen og Vejle Kunstmuseum.

Udstillingen vises fra den 17. juni - 18. september 2022.