EN
 

Here (Once Again), Leaving the Gold - Maria Wandel

Maria Wandel (f. 1977) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005 og har siden udstillet på både gruppeudstillinger og soloudstillinger.

Særudstillingen Here (Once Again), Leaving the Gold, der er blevet til i et samarbejde med Kastrupgårdsamlingen, handler om maleri. Maria Wandel maler, fordi hun ikke kan lade være. I løbet af de seneste par år er der sket et spændende nybrud i hendes kunstneriske univers, idet hun har forladt det genkendelige til fordel for det eksperimenterende. Til udstillingen har Maria Wandel skabt en række nye værker, hvor hun, for at rykke ved sit eget maleri, undersøger hvad der er muligt med maleriet - både teknisk, men også i forhold til valg af motiver og sammenstillinger af disse.

Udstillingens værker er placeret midt mellem det figurative og det abstrakte, og der er et åbenlyst slægtskab mellem dem og både tysk ekspressionisme og amerikansk popkunst. I nogle af værkerne har Maria Wandel været inspireret af og anvendt greb fra graffitien, hvilket ses i form af spraymaling, der på flere af værkerne træder frem som en anderledes struktur eller løber løbsk ned af lærredet.

Malerierne gengiver små udsnit af virkeligheden: En banan, havets vidder, en tenniskamp og meget mere. De er små nedslag i scener, handlinger, tanker, følelser og vidner om en generel flygtighed. Dette ses for eksempel i værket Les Roches Noires, hvor kunstnerens søn sidder i et vindue på et gammelt nedlagt hotel og kigger gennem vinduet ud mod horisonten, eller i End of Season, hvor parasollerne er klappet ned, og cafestolene står og venter på, at gæsterne kommer tilbage.

Fælles for udstillingens værker er, at de udgør en samlet fortælling. Fortællingen starter med værkernes forskellige nedslag, men hvor den slutter er op til beskueren.

Udstillingen vises 3. oktober - 3. januar 2021