EN
 

Dansk Gobelinkunst - En jubilæumsudstilling

I 1998 henvendte en kreds af vævere sig til Kunstindustrimuseet (i dag Designmuseum Danmark) med et fælles ønske om at udstille deres værker. Ønsket blev indfriet med gruppeudstillingen DANSK GOBELINKUNST, som skulle vise sig at blive startskuddet til en skelsættende genrejsning af vævekunstens position i Danmark. Siden har fulgt en hel række udstillinger i ind- og udland, senest på Vinterpaladset i Sankt Petersborg i 2015.

En grundregel for gruppens vævere er, at de udstillede værker skal udfylde et areal på minimum tre kvadratmeter. Billedvævere udtrykker sig akkurat så forskelligt som billedkunstnere i øvrigt, men for væveren er det essentielt, at det kunstneriske udtryk er i samklang med udførelsen og de tekstile materialer.

Med denne jubilæumsudstilling, som i efteråret 2018 blev vist på Rundetaarn, og som fra 26. januar 2019 vises på Vendsyssel Kunstmuseum, markeres tyveåret for gruppens første udstilling. Gennem de seneste tyve år har Dansk Gobelinkunst været en vigtig inspiration for et stort publikum med interesse for den tekstile kunst. Målsætningen er til stadighed at styrke og synliggøre gobelinerne som et væsentligt aspekt inden for samtidskunsten.

Dansk Gobelinkunst
Ane Henriksen · Anet Brusgaard · Anette Blæsbjerg Ørom · Ann Sloth · Anne Bjørn · Anne Marie Egemose · Annette Graae · Berthe Forchhammer · Charlotte Schrøder · Elisabeth Ryde · Hanne Skyum · Helle Baslund · Jenny Hansen · Jette Thyssen · Kari Guddal · Margrethe Agger · Nanna Hertoft · Randi Studsgarth · Sanne Ransby

Gæsteudstillere
Inka Kivalo · Jette Hartvig · Mette Clausen


Projektet er støttet af:
Beckett-Fonden, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck's Fond, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond samt Augustinus Fonden.

 

Udstillingen vises 26. januar - 28. april 2019