EN
 

Poul Janus Ipsen - Forbuden frugt

Vendsyssel Kunstmuseum præsenterer med udstillingen FORBUDEN FRUGT malerier, skulpturer og grafiske arbejder af Poul Janus Ipsen, f. 1936.

Poul Janus Ipsen skaber rige billedfortællinger, der er tillokkende, pirrende og fristende. I et smukt, perfektionistisk og fabulerende udtryk med træk fra både surrealisme og popkunst kredser Ipsens kunst om menneskets syndefald i en moderne verden; om myte, erotik og identitet, om menneskelig dårskab og det tiltagende forfald på en klode, vi tankeløst udnytter. Den tematisk-retrospektive udstilling viser, hvordan Poul Janus Ipsen siden 1970ernes midte har fortolket disse store, eksistentielle temaer.

Poul Janus Ipsen er autodidakt, og efter at have deltaget i det danske kunstliv i knap 20 år, valgte han i 1979 at flytte til New York. Efter 20 år i USA vendte han hjem til Danmark og bosatte sig på Bogø.

Vendsyssel Kunstmuseum modtog i 2002 en række centrale værker af Poul Janus Ipsen, da kunstsamleren Erling Hansen testamenterede dele af sin omfattende samling til museet. Udstillingen FORBUDEN FRUGT bygges op omkring disse værker, som suppleres med talrige indlån fra kunstneren selv, museer, gallerier og privatsamlere.


Omvisninger ved kunsthistoriker, mag.art. Anne Lie Stokbro søndag den 24. september kl. 14.00 og torsdag den 9. november kl 16.00.

9. september 2017 - 7. januar 2018