EN
 

Poul Anker Bech - Privateje

I 2017 ville Poul Anker Bech (1942-2009) være fyldt 75 år, og det vælger vi at markere med særudstillingen Poul Anker Bech – Privateje. Til forskel fra vores tidligere udstillinger med Poul Anker Bech, f.eks. retrospektive og tematiske, så sætter den aktuelle udstilling fokus på de værker, som befinder sig i privateje. Udstillingen er kurrateret ud fra princippet om, at det er udbuddet af værker fra private henvendelser, som har dannet ramme for udstillingen. Vi har i efteråret efterlyst ejere til Poul Anker Bech via facebook og nyhedsbrev, og rygtet har spredt sig, og det resulterede i mange henvendelser. Det har givet os muligheden for at vise en bred pallet af værker, som er blevet købt på gallerier, af kunstneren selv og nogle på bestilling. Mange af værkerne har aldrig før været udstillet, men fælles for dem alle er, at de er blevet købt af kærlighed, og at for hvert værk som udstilles, er der et tomrum i privaten.

Poul Anker Bech er en af Vendsyssels mest markante kunstnere. På udstillingen vises værker fra hele hans kunstneriske karriere både tidlige såvel som sene. Kom og oplev Poul Anker Bechs fascinerende billedunivers, hvor der vil være rig mulighed for at dykke ned i samfundskritiske værker, dyre-scenerier, mystiske sammenstillinger. Poul Anker Bech sammenstiller meget nyt og gammelt, og i mange af hans værker kan man aflæse en vis nostalegi til en svunden tid.

Med udgangspunkt i Poul Anker Bechs meget velkendte symboler har vi opført et foto- spot, hvor man kan interagere med det meget velkendte transformator tårn, som ofte indgår i Poul Anker Bechs malerier. Her kan man selv supplere med andre genstande, som også hyppigt findes i Poul Anker Bechs billedunivers, og på denne måde lave sit helt eget Poul Anker Bech-foto.  Hvis man har lyst kan I dele jeres foto med #VendsysselKunstmuseum # Pabprivateje

8. april - 25. juni