EN
 

UK15 - unge kunstnere på Vendsyssel Kunstmuseum

I januar 2015 åbnede vi op for et Open Call, hvor unge mellem 18 og 29 år og med tilknytning til Hjørring Kommune gennem enten bopæl, studium eller job kunne indsende deres værker. Vi var som udgangspunkt åbne for alle typer af kunstarter og håndværk, og mange har taget imod tilbuddet. Ud fra de indsendte forslag har vi udvalgt 11 unge, herunder en gruppe, som med denne udstilling får mulighed for at vise deres kreative evner. 

I udvælgelsen af værkerne har vi bl.a. lagt vægt på den tekniske formåen og originalitet, altså et nyskabende og personligt udtryk. Vi har desuden ønsket at vise et repræsentativt udsnit af forskellige medier og materialer. Dertil kommer, at nogle værker går i en spændende dialog med hinanden pga. ligheder i temaer og motiver.

Elever fra eventteknikeruddannelsen på EUC Nord i Frederikshavn producerer lysdesign, som vil akkompagnere værkerne udstillingsperioden igennem. Desuden vil der ved ferniseringen torsdag den 5. marts kl. 17.00 være musikalsk underholdning ved det lokale band Made by Phil.

5. marts - 12. april