EN
 

Hanne Varming - Fra skitse til skulptur

Med udstillingen 'Fra Skitse til Skulptur' sætter Vendsyssel Kunstmuseum fokus på en af vor tids helt store billed-huggere, Hanne Varming, der sidste år kunne fejre sin 75 års fødselsdag. 

Hanne Varming har for længst indtaget sin helt egen, særlige plads i dansk kunsthistorie, og hendes kunst er blevet en del af vores fælles bevidsthed. Hendes værker findes i det offentlige rum over det meste af landet, på torve, på pladser, i parker eller i bygninger som skulpturer eller som portrætbuster. 

Hanne Varmings foretrukne motiv er mennesket, og det skal forstås i bredest mulige forstand. Hun har modelleret høj som lav, tykke og tynde, unge, gamle, kongelige, kendte og ukendte, børn og ranglede teenagere. De optræder alene, i par eller som deciderede skulpturgrupper. I Hjørring er Hanne Varming især kendt for familiegruppen på bænken, der sidder ved gavlen af det gamle rådhus på Axeltorv. 

På udstillingen kan man bl.a. opleve en lang række af Hanne Varmings mest folkekære og velkendte skulpturer i fuld størrelse, nogle i gips, andre i bronze. 

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kastrupgård-samlingen og Ribe Kunstmuseum, hvor den blev vist henover sommeren og frem til januar 2015.

23. maj - 30. august