EN
 

Lin Utzon - udsmykninger, porcelæn, keramik og malerier

Kunstneren og designeren Lin Utzon (f. 1946) udtrykker sig i forskellige medier og materialer såsom maleri, porcelæn og keramik. Dertil kommer en række udsmykninger verden over. 
Hun har bopæl i både Hellebæk på Nordsjælland, Paris, Sydney og på Mallorca i huset Can Feliz, som er tegnet af hendes far, arkitekten Jørn Utzon. Lin Utzon befinder sig sjældent længe det samme sted, og det er netop på rejserne rundt i verden, at hun finder inspiration til at eksperimentere med nye teknikker, materialer og motiver. Et gennemgående tema i hendes arbejder er naturen i dens mange facetter. 

Med inspiration fra den mallorcinske folkekunst har hun i samarbejde med den lokale pottemager Pere Coll udført mere end 100 hvide lerfigurer med grøn og rød dekoration, kaldet Siurells. De mallorcinske Siurells har også været inspirationskilde for en serie af lerkrukker kaldet 'Dekorerede Madammer' grundet deres kvindelige former. Disse er skabt i samarbejde med Kähler Keramik i Næstved. Derudover har hun designet spisestel, bowler, vaser og krukker for Den Kongelige Porcelænsfabrik, hvoraf en række unikaværker kan opleves på udstillingen. 

Lin Utzon er uddannet fra Academy of Fine Arts i Sydney samt fra Kunsthåndværkerskolen i København. Hendes værker har været udstillet i både ind- og udland. 
Udstillingen er blevet til i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen og Ærø Museum. 

18. januar - 25. maj