EN
 

Tove Anderberg - Håndens/åndens værk

Udstillingen ’Tove Anderberg. Håndens/åndens værk’ er blevet til i anledning af, at keramikeren Tove Anderberg fylder 70 år i 2012. Det er en retrospektiv udstilling, hvis formål er at vise et bredt udsnit af Tove Anderbergs kunstneriske produktion fra 1970’erne til i dag. 

Samlet set danner Tove Anderbergs arbejde med keramikken et stort og sammenhængende hele med et formmæssigt udtryk, der er klassisk, spændstigt og skulpturelt. Her er naturen konstant tilstede som en grundlæggende inspirationskilde. Det nordjyske vildnis’ mønstre, farver og strukturer danner hos Tove Anderberg afsæt for et omfattende og mangfoldigt, abstrakt formsprog. En abstraktion, der kommer til udtryk i såvel lukkede skulpturelle former som åbne skålformer, der gives liv gennem vibrerende overfladestrukturer og lysende glasurer. 

Gennem en tematisk opbygning belyser udstillingen de forskellige formmæssige grundmotiver, som Tove Anderberg kredser omkring og videreudvikler gennem hele sit kunstneriske virke. Udstillingen tilbyder således en vandring gennem et mangfoldigt og udtryksfuldt landskab – fra tidlige sten- og lavainspirerede former til senere abstraktioner over hav og strand, skov og mark, krop og sind m.m.

Udstillingen viser over 80 værker fra hele Tove Anderbergs produktion, lånt ved privatpersoner, institutioner og museer landet over.

15. januar - 1. april