EN
 

Mindeudstilling - Kristian Hildebrandt

En outsiderkunstner fattigere
Den 28. marts 2011 mistede Hjørring en kunstnerisk ener – en outsiderkunstner med kant, skævhed, humor og alvor i udtrykket. Kristian Hildebrandt blev 87 år. 
Til det sidste boede Kristian Hildebrandt i barndomshjemmet i St. Kirkestræde midt i Hjørring. 

Kristian Hildebrandt var oprindelig uddannet skomager, men trangen til og glæden ved at skabe kunst var en vigtig bestanddel af Kristian Hildebrandts tilværelse. Motiverne hentede han dels fra bybilledet og det omkringliggende landskab og dels fra sit eget sind. Hverdagsiagttagelser blandes med fantasi og drømme, og et mystisk og helt unikt billedsprog dukker frem.
 Alene brugen af alskens materialer, såsom søm, træ, rav, karklude, papir, bøger, dingenoter og dimser for blot at nævne nogle få, er bemærkelsesværdigt.  

Om udstillingen
Kristian Hildebrandt testamenterede hele sin omfattende samling af tegninger, skulpturer m.v. til Vendsyssel Kunstmuseum. Tidligere museumsdirektør Marianne Ilkjær har igennem de sidste par måneder bistået museet med at gennemgå, sortere og dokumentere den store samling, der på imponerende vis befandt sig i den lille lejlighed – stablet og bunket fra gulv til loft. 

Samlingen befinder sig nu på Vendsyssel Kunstmuseum, hvor dele af denne nu kan opleves på museets 2.sal. P
å udstillingen vises værker, der aldrig tidligere er blevet udstillet, og tidsmæssigt spænder udstillingen fra 1970erne og helt frem til kunstnerens død.

1. juli 2011 - 26. februar 2012