EN
 

Arne L. Hansen - Retrospektiv

Efterårets store særudstilling er en hyldest til maleren, keramikeren og grafikeren Arne L. Hansen (1921-2009). Arne L. Hansen voksede op i København og gik på Kunstakademiet i perioden 1938-1945. Hans maleriske udgangspunkt var naturalismen, men det blev modernismen med dens fokus på flade, form, linje og farve, der vandt Arne L. Hansens interesse. Formsproget blev gradvist mere og mere abstrakt, og inspirationen hentedes fra så forskelligartede egne og miljøer som København og Skagen; B&W’s tunge jernindustri og landskabet omkring Råbjerg og Grenen, hvor han siden 1960’erne havde haft fast sommerophold. 

Arne L. Hansen indtager en central placering i Vendsyssel Kunstmuseums samling, og museet råder over et repræsentativt udsnit af kunstnerens værker både hvad angår materiale og motiv. Den retrospektive udstilling er i sin natur tilbageskuende, og udstillingen på Vendsyssel Kunstmuseum vil trække tråde fra de tidlige værker og frem til de sene med ønsket om at belyse en kunstner, der livet igennem fandt inspiration i materialets egenart - hvad enten motivet var de glødende, gabende industriovne, arkitekturen i bindingsværket, lyset eller havet. På udstillingen indgår over 80 værker. 

Udstillingen arrangeres i samarbejde med Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen, der i perioden 4.9 - 13.11 viser en udstilling med Arne L. Hansens udsmykninger, kirkekunst og serielle arbejder.  

2. september 2011 - 1. januar 2012