EN
 

Erik Hagens - Velfærdshverdag i billeder fra 60'erne til nu

Den 21. april 2010 fyldte billedkunstneren Erik Hagens 70 år. Det markeres med en stor retrospektiv udstilling på flere af landets museer. 
Siden 1960'erne har Erik Hagens haft sin helt egen plads på den danske kunstscene. Han har skabt billeder med nutidens mennesker og deres verden – præget af forurening, forbrugerisme og det konstante bombardement fra massemedier. 
Udstillingen har stor spændvidde. Fra 1970'ernes detaljerede og minutiøst udførte maleri, der ofte har det moderne byliv som motiv, over 1980'ernes og 1990'ernes collageagtige og mangetydige maleri, hvor erindringer og drømme blander sig med motiver fra den synlige omverden, til de sene meget store malerier, der omhandler truslerne mod det almindelige menneskelivs sammenhængskraft, og hvor kendte kunstneriske og litterære motiver danner afsæt for maleriet. Udover maleri indgår også grafik, bogillustrationer og skulpturer på udstillingen.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Arbejdermuseet København, Bornholms Kunstmuseum og Rønnebæksholm på Sjælland.

27. august 2010 - 2. januar 2011