EN
 

Bent Skytte-Rasmussen - Vandbæreren

Bent Skytte-Rasmussen er født i 1954 i Randers. Han har været i konstant udvikling, fra han i 1977 var assistent ved Erik Nyholms udførelse af det 100 kvadratmeter store Dubuffet-relief Epokhé til Silkeborg Kunstmuseum. I 2002 knyttedes tiden til Silkeborg atter med mindeudstillingen over Erik Nyholm på Silkeborg Kunstmuseum. På udstillingen var Bent Skytte-Rasmussen en af otte kunstnere, der alle havde assisteret ved Dubuffet-relieffet. Af øvrige udstillere sås bl.a. Lars Ravn og Bjørn Nørgård. På udstillingen viste Bent Skytte-Rasmussen knap 40 små keramiske skulpturer Mine små venner i Hjardemål Klit… Skulpturernes kaotiske og diffuse former og deres store farverigdom henleder tankerne på traditionen i efterkrigstidens Cobra. Måske ikke så underligt, Erik Nyholm havde jo samarbejdet med Asger Jorn. Som skulpturernes titel antyder, henter Bent Skytte-Rasmussen inspiration i den storladne natur i det fredede klitområde ved Hjardemål. Gennem Erik Nyholm fik han øjnene op for en kæmpepalet af glasurer og karakterer i glasuren. I 1986 udførte Erik Nyholm den store keramiske frise til Danmarks Radio i Århus, et arbejde Bent Skytte-Rasmussen også var assistent på, og på det tidspunkt fik han opskrifterne på glasurerne, som har dannet grundlaget for hans egne glasurforsøg. 
Bent Skytte-Rasmussen arbejder dog ikke kun i små formater. Gennem årene har han udført adskillige store keramiske udsmykningsopgaver og skulpturelle installationer. Én af de små skulpturer fra serien Mine små venner fra Hjardemål Klit fandt kunstneren egnede sig til at blive skabt i stort format. Til realisering af denne drøm har kunstneren fået støtte fra Kulturministeriets Billedkunstråd, og skulpturen, der har fået titlen Vandbæreren og måler 2 meter i højden, er netop taget ud af ovnen og er hovedværket på den aktuelle udstilling på Vendsyssel Kunstmuseum. 

Bent Skytte-Rasmussen er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding med afgang i 1976. Han har udstillet på adskillige museer og gallerier og har lavet en lang række udsmykninger.

På Vendsyssel kunstmuseum er han repræsenteret med en række keramiske værker bl.a. den over 2 meter høje Englesøjle fra 1995.
 

27. januar - 18. marts