EN
 

Udenfor Sæson - Nonstop

Vendsyssel Kunstmuseum har inviteret en gruppe kunsthistorie- og akademistuderende til at sammensætte en udstilling, med udgangspunkt i Vendsyssel Kunstmuseums samling. 

UDENFOR SÆSON NON-STOP er en udstilling, der afprøver om det ophøjede og platte kan stå side om side. For må museet ikke, i et oplevelsesorienteret samfund, sammen med såvel indkøbscentret som kirken, tilbyde adspredelse og events, der kan konkurrere med det virkelige livs eventyr?

Titlen UDENFOR SÆSON NON-STOP afspejler forholdet mellem feriekulturen, det geografisk afsides, samt den underholdningsfokuserede oplevelsesøkonomi, der jo gerne skal køre “non-stop”. 

Hvor megen forlystelse gemmer sig i kunsten? Og hvordan skaber man en attraktion? UDENFOR SÆSON NON-STOP vil ikke postulere svar, men skaber udfra Vendsyssel Kunstmuseums samling en udstilling, der kan regnes for et eksperiment i at kombinere forlystelser med et kunstmuseums rammer.

Kan man opretholde det sædvanlige kunstkenderblik, når billederne i bedste tivolistil er udstyret med kighuller? 

Der lægges således op til en refleksion over, hvordan man forventer at møde kunsten på et museum og udstillingen tilstræber at give den besøgende en anderledes oplevelse af, hvad der sker mellem værk, museum og publikum. Vi vil derfor opfordre den besøgende til at tage for sig og føle sig hjemme. 

Katalog udkommer mandag den 10. april og kan rekvireres ved henvendelse til Vendsyssel Kunstmuseum.

Kuratorgruppen består af: 
Kristian Handberg (Kunsthistorie, Aarhus Universitet)
Ida Kallehave (Det Jyske kunstakademi)
Morten Larsen (Det Jyske kunstakademi)
Marianne Lindberg (Kunsthistorie, Aarhus Universitet)
Tina Lerke Nielsen (Kunsthistorie, Aarhus Universitet)

25. marts - 5. juni