EN
 

Danish-Scottish contemporary prints 2005

Udstillingen Danish-Scottish conpemporary Prints 2005 er en grafikudstilling med tre nordiske og to skotske kunstnere. 

Udstillingen er arrangeret af Det Grafiske Værksted i Hjørring, der har inviteret fem kunstnere: Adrian Wiszniewski og Philip Reeves fra Skotland, Mette Stausland fra Norge, John Olsen fra Danmark samt Roj Friberg fra Sverige. Sidstnævnte regner vi i denne sammenhæng lidt for dansk, idet Roj Friberg siden 1970 har arbejdet på værkstedet i Hjørring. 

På udstillingen vises 30 værker, som klart illustrerer den udprægede kvalitet både de nordiske og de skotske grafikere repræsenterer lige nu. Det er fem meget forskelligt arbejdende kunstnere, både hvad angår teknik, farve, s/h samt format. 

Hovedparten af værkerne er trykt på Det Grafiske Værksted i Hjørring og den enkelte kunstners CV er tilgængelig på Grafisk Værksteds hjemmeside www.hgv.dk 

Udstillingen har været vist på Det Danske Kulturinstitut i Edinburgh, inden den nu vises på Vendsyssel Kunstmuseum, som med glæde lægger lokaler til udstillingen. Det understreger samhørigheden mellem museet og værkstedet. En samhørighed der har varet lige siden den legendariske litograf I.Chr.Sørensen flyttede sit litografiske værksted fra København til Hjørring.

Efter visningen i Hjørring skal udstillingen videre til Sverige og Norge.

24. marts - 11. juni