EN
 

Christine Melchiors - Ubrugte områder

“Skulpturgården på Vendsyssel Kunstmuseum har inspireret mig til denne installation, der tager form i et let, men gådefuldt rum”.

Vendsyssel Kunstmuseum er meget stolte over, at Christine Melchiors har taget imod invitationen til at udstille med en helt ny installation. Hun har deltaget på en lang række internationale udstillinger i det meste af Europa, er født i Danmark i 1963, og har boet og arbejdet Paris i de sidste 15 år.

Med udgangspunkt i museets historie og det forhold, at huset engang har været en klædefabrik, har Christine Melchiors skabt en helt ny installation i et af museets rum.

Installationen tager form som en hybrid mellem arkitektur og tøj, og den undersøger, om arkitektur og beklædning udspringer af de samme behov for dækning, beskyttelse og intimitet. Melchiors’ værk er installeret i et mindre lokale, der fungerer som et slags mellemrum mellem udstillingerne.

Hvis arkitektur er en form for hud – der fungerer som en slags membran mellem indre og ydre - på samme måde som tøj, bliver det tydeligt at denne membran både beskytter og samtidig fortæller en historie om, hvem vi er. Relationen mellem tøj, arkitektur og hud er omdrejningspunktet for denne installation, der tager udgangspunkt i den gamle klædefabrik, der jo har skiftet ham flere gange gennem de sidste 50 år og i dag huser et kunstmuseum.

24. marts - 11. juni