EN
 

2005 Dansk Gobelinkunst 2006

Årets første særudstilling på Vendsyssel Kunstmuseum er med gruppen Dansk Gobelinkunst. På udstillingen er i alt 22 vævere præsenteret. Alle tilhører de superligaen indenfor gobelinkunsten. Ordet gobelin er i snæver faglig betydning en helt bestemt måde at udføre et vævet billedtæppe på, men i dag bruges ordet generelt om billedvævede vægtæpper. Tekstilkunsten har siden 1960´erne bevæget sig i mange retninger med rumtekstiler, fiberart og tekstile installationer som de mest epokegørende. Tekstilkunsten har efterhånden så mange udtryksformer, at gruppen Dansk Gobelinkunst finder det værdifuldt for billedvævningen og gobelinkunsten at sætte fokus på denne kunstart.

På udstillingen deltager hver væver med et enkelt stort værk. Billedvæverne udtrykker sig akkurat så forskelligt som billedkunstnere i øvrigt: Det bekræfter den aktuelle udstilling til fulde. Det er en særdeles alsidig og meget smuk udstilling, hvor spændvidden rækker fra det klassiske til det nutidige udtryk. 

22 danske vævere deltager på udstillingen: Ruth Malinowski, Charlotte Schröder, Hanne Skyum, Sanne Ransby, Elisabeth Ryde, Margrethe Agger, Nana Nissen, Helle Baslund, Randi Studsgarth, Anette Blæsbjerg Ørom, Anne Marie Egemose, Nanna Hertoft, Jette Thyssen, Anne Bjørn, Kari Guddal, Anet Brusgaard, Grete Balle, Anette Graae, Jenny Hansen, Berthe Forchhammer, Ane Henriksen og Jette Erlandsen.

27. januar - 12. marts