EN
 

Ole Tersløse Jensen - A Concise History of Aviation

Det er en stor glæde, for Vendsyssel Kunstmuseum, at kunne præsentere Ole Tersløse Jensens nye computermanipulerede fotografiske værker. I billederne inviteres vi ind i et univers fyldt med kunsthistoriske referencer, hvor underlige maskiner og personer fra en anden verden befolker et mystisk og dragende landskab. Billederne er på én gang underligt nærværende og sært distancerede. 

Menneskets evige længsel efter luft under vingerne har været et yndet motiv op gennem kunsthistorien. Ole Tersløse Jensens flyvende eksperimenter bliver, som i Leonardo da Vincis flyvetekniske studietegninger, et billede på menneskets længsel efter at kunne flyve. Denne trang efter at få luft under vingerne har i kunstens som i filmens og virkelighedens verden ofte resulteret i, at mennesket har kastet sig i døden. 

Hos Ole Tersløse Jensen lader tyngdeloven til at være ophævet. Store tunge objekter svæver ubesværet rundt, mens menneskekroppen i sin evige søgen efter at lette fra jorden er smeltet sammen med de underlige tekniske konstruktioner. 

Denne ‘kortfattede historie om flyvning’ har noget helt magisk over sig, de sære flyvende objekter svæver i et kosmiske univers med gådefulde motiver og skjulte referencer til både filosofiske og kunsthistoriske anliggender.

30. april - 7. august