EN
 

VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM SØGER MUSEUMSINSPEKTØR 

Vendsyssel Kunstmuseum søger en kunstfaglig, initiativrig og engageret museumsinspektør med formidlingsansvar, som har lyst at indgå i en dedikeret stab, der arbejder målrettet med at realisere museets vision. Stillingen ønskes besat pr. 1.3.2022.

Vendsyssel Kunstmuseum er et af Hjørring Kommunes kulturelle fyrtårne og en aktiv faktor i kommunens kulturliv.  Vi forventer, at du engagerer og involverer dig heri og er med til at realisere vores vision om at være ”VKM for alle”. Som inspektør har du således en vigtig funktion i at medvirke til at gøre museet synligt og attraktivt for mange forskellige brugergrupper.

Vendsyssel Kunstmuseum er et statsanerkendt museum og en selvejende institution, der hovedsageligt beskæftiger sig med dansk kunst relateret til Nordjylland fra 1940erne og frem. Hertil kommer et særligt fokus på maleren Niels Larsen Stevns. Museet er smukt indrettet i en ombygget klædefabrik og udvidet med en tilbygning i 2009.

Opgaver:

Som museumsinspektør med formidlingsansvar er de overordnede opgaver at tilrettelægge udstillinger fra idé over finansiering til realisering, mindre forskningsopgaver og tilrettelæggelse af publikationer, formidlingsaktiviteter, -projekter og arrangementer samt alm. samlingsvaretagelse. Alt sammen i naturligt samarbejde og koordination med kolleger i huset og samarbejdspartnere bredt set.

Vi forventer at:

 • Du er kunsthistoriker eller har anden relevant kunstfaglig baggrund på kandidat-, magister- eller ph.d.-niveau og med erfaring indenfor museumsverdenen, herunder gerne med projektledelse og fundraising
 • Du har gode formidlingsmæssige kvalifikationer, mundtligt såvel som skriftligt samt erfaring med digital formidling
 • Du er i besiddelse af gode samarbejdsevner på alle niveauer
 • Du kan arbejde selvstændigt såvel som indgå som aktiv medspiller i et team
 • Du er ansvarsbevidst, struktureret og har overblik
 • Du er er fleksibel og trives med at have mange bolde i luften på samme tid
 • Du bidrager til udvikling af museets visioner og strategier sammen med den øvrige stab og har lyst til at synliggøre museet både lokalt og nationalt
 • Du deltager i forefaldende opgaver på lige fod med det øvrige personale

Vi tilbyder:

 • Et spændende job med faglige udfordringer
 • Stor indflydelse på egne arbejdsopgaver og rig mulighed for personlig udvikling
 • En arbejdsplads med gode kolleger, en flad struktur præget af tillid, ansvar og åbne døre
 • Et museum i moderne og inspirerende fysiske rammer, beliggende i en kommune, som er rig på kulturtilbud

Løn og ansættelsesvilkår:

Stillingen er på 37 timer pr. uge med start pr. 1.3.2022.

Ansættelse efter gældende overenskomst.

Museumsinspektøren refererer til direktøren på Vendsyssel Kunstmuseum.

Er du vores nye kollega?

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte museumsdirektør Sine Kildeberg på tlf. 98924133 eller på mail sk@vkm.dk.

Ansøgning med CV og evt. andre relevante dokumenter skal være museet i hænde senest 12. december 2021. Send ansøgningen elektronisk og i én samlet vedhæftet fil til ansoegning@vkm.dk mærket ’Museumsinspektør Formidling’. Du vil få en bekræftelse på modtagelsen.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 1. Der kan blive tale om 2. samtalerunder.  

Vendsyssel Kunstmuseum
P. Nørkjærs Plads 15
9800 Hjørring

www.vkm.dk