EN
 

Daginstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner

Onlineforløb: Hvad er et kunstmuseum?
Vendsyssel Kunstmuseum tilbyder som noget nyt undervisning til folkeskolen og gymnasiet online, og har forløb der kan tilpasses de enkelte alderstrin og behov - også med hensyn til valg af platform. Her er bl.a. mulighed for at høre mere om de museumsansattes daglige arbejde og opgaver - samt selv at prøve kræfter med det at lave en udstilling. Kontakt formidlingsansvarlig Cecilie Straagaard på tlf. 9892 4133 eller via e-mail info@vkm.dk og hør nærmere.

Omvisninger
Vendsyssel Kunstmuseum arrangerer specielt tilrettelagte omvisninger for skoleklasser og andre grupper. Vi efterstræber at skræddersy undervisningen på baggrund af lærernes ønsker såvel som elevernes faglige forudsætninger og de erfaringer, de bringer med sig.

Vendsyssel Kunstmuseums omvisninger varetages af kunsthistorisk uddannet personale. Omvisningen er dialogisk og sigter mod at aktivere og engagere eleverne. Vi tager højde for elevernes kompetencer og tilstræber en variation mellem oplæg og samtaler. En omvisning varer ca. 45-60 minutter. 

Undervisningsforløb og -temaer
En omvisning på Vendsyssel Kunstmuseum kan tage udgangspunkt både i den faste samling og i de skiftende særudstillinger. Derudover arrangerer vi også byvandringer i samarbejde med Vendsyssel Historiske Museum. Læs mere om mulige undervisningstemaer og download aktuelt undervisningsmateriale her

Skoler
Skole fortsat

Praktiske oplysninger
Der er gratis entré for daginstitutioner, skoler og øvrige uddannelsesinstitutioner i undervisningssammenhæng. Dog betales der 350 kr. for omvisninger. Efter forudgående aftale åbner vi gerne museet op allerede fra kl. 9.00.

Besøg på egen hånd
I er også velkomne til at besøge museet på egen hånd. Vi ser dog gerne, at grupper bestående af flere end 10 personer melder deres besøg i forvejen. 
Skolestuen på museets 1. sal kan lånes gratis i forbindelse med jeres undervisning. Al brug af Skolestuen aftales med museet i forvejen, da den kan være reserveret til andet formål.
Det er ligeledes i Skolestuen, at I kan nyde medbragte madpakker.

Færdselsregler
Hjælp os med at passe på kunsten. Læs og overhold færdselsreglerne, når I besøger museet. Download VKM's færdselsregler
 her

Bestilling og yderligere vejledning
Hvis du som lærer ønsker yderligere oplysninger om omvisninger, vil bestille et undervisningsforløb eller blot få inspiration til et besøg på museet, er du altid velkommen til at ringe eller skrive. Vi står gerne til rådighed med idéer og vejledning. 

Kontakt
Henvendelse kan ske tirsdag-fredag mellem kl. 11.00 og 16.00 på tlf. 98 92 41 33 eller via e-mail: info@vkm.dk.


Bemærk venligst:

Omvisninger skal bestilles i god tid inden besøget. Ved udeblivelse eller afbestilling med mindre end et døgns varsel forbeholder museet sig ret til at opkræve betaling for omvisningen. 

For information om omvisninger for private grupper, se under menupunktet: 
Bestil en omvisning.

Skole fortsat